Terapeut  : Ioana Zamfir

1 sedinta individuala de 90 minute 150 lei

Terapia Bowen este o abordare holistică și multidimensională în ameliorarea durerii și a hedagogului, prin care s-au obținut rezultate remarcabile în ultimii 50 de ani. Ea este o tehnică manuală și se bazează pe descoperirea lui Tom Bowen (o trăsătură și practică ca osteopat în Australia Geelong, Victoria), că principala cauză sau sursă a multor probleme musculo-scheletale, neurologice, neuromusculare și alte probleme de sănătate sau de durere, poate fi gasit in tesuturile moi sau fascie. Fascia este un tip specific de tesut ingrijit conjunctiv care formeaza o retea tridimensionala ce inconjoara fiecare tesut din corp.

În timpul unui tratament terapeutic, terapia cu aplicații cu mișcări ficale delicate asupra muschilor și țesutului conjunctiv fie direct pe pielea pacientului, fie peste o îmbrăcăminte ușoară, pacientul intră într-o stare de relaxare profundă în condiții de siguranță și confort, starea lui generală imbunatat e vizibil. Vindecarea are loc atunci când sistemul nervos trece de la simpatică dominantă la cea parasimpatică. Tehnica Bowen se confruntă cu această schimbare.

Primele ședințe au rolul de a facilita reechilibrarea neuro-musculară a întregului organism, urmând ca, prin proceduri specifice, să ne adresăm cerintelor fiecaruia.

Tehnica Bowen se poate aplica tuturor persoanelor, chiar si nou nascutilor, are putine contraindicatii, fiind o terapie foarte mica, relaxanta si care nu implica manipulari invasive. Este prin urmare, ideal pentru toată lumea, inclusiv copii și persoane în vârstă.

Corpul nostru este considerat adapostul sufletului, puntea de legatura intre sufletul nemuritor si realitatea fizica, trecatoare si este programat pentru sanatate deplina, fiind dotat cu o extraordinara capacitate de recuperare si regenerare. Miscarile Bowen extrem de delicate și neinvazive facilitează reactivarea capacității noastre de regenerare și regenerare a organismului într-un mod natural, natural și foarte eficient, cu rezultate excepționale în tratarea afecțiunilor acute, cronice, neurologice și psihosomatice. Afecțiunile care pot răspunde bine includ:

 • Probleme de scheleto-musculare și articulare (sportivul sportiv, sciatica, umărul intepenit, probleme la genunchi, luxații ale gleznei, fasciita plantara, restricții de mișcare la nivelul gatului, dureri de spate, boli profesionale etc.);
 • Afecțiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, biliară vezică, stomac și intestin etc.);
 • Infertilitate, chisturi ovariene și fibroame uterine;
 • Dezechilibre hormonale si emotionale;
 • Stres si oboseala cronica;
 • Migrene și dureri de cap;
 • Afecțiuni respiratorii, bronsite și astm;
 • Boli ale sistemului imunitar;
 • Sechele după accidente vasculare;
 • Alergii, rinite;
 • Afecțiuni neurologice;
 • Fibromialgie;
 • Depresia și stresul emoțional;
 • Pregatirea corpului inainte de interventiile chirurgicale de orice tip, precum si recuperare dupa operatii.

Un alt beneficiu important al terapiei bowen este acela ca faciliteaza restabilirea comunicarii omului cu Universul prin deblocarea si refacerea canalelor energetice si a potentialului energetic care are loc intr-o anumita stare de "a fi".

Corpul lucreaza dupa o sedinta de tratament Bowen inca cel putin 5 zile. Este recomandat ca pacientul sa lase corpul sa se realinieze la o stare mai buna în ritmul său, fara sa primeasca alte tratamente manuale sau energetice patru zile inainte de o sedinta Bowen si cinci zile dupa.

Fiecare persoana este unica si raspunde la tratament in maniera proprie si simte ce  numar de sedinte ii vor fi necesare. Evolutia pacientului va fi reevaluata inainte de fiecare sedinta.

În tehnica Bowen este importanta calitatea miscarilor, nu cantitatea! terapeutul alege pentru fiecare pacient in parte planul de tratament, primul sedinta putand consta in doar doua miscari, in functie de nevoile fiecaruia. O ședință de tratament Bowen poate dura, de regulă, între 30-60 de minute, fiind însă și situații când acestea pot dura mai puțin sau mai mult.

Invitați cu încredere și bucurie pe toți cei care se ocupă de sănătatea lor și se preocupă de modul în care își gestionează resursele (fizice, mentale, emoționale, spirituale) să cunoască și să beneficieze de o terapie moderată Bowen spre a contribui la redescoperirea si mentinerea starii de bine, sanatate, echilibru, frumusete, armonie si imbunatatire a calitatii vietii.