Reiki

Terapia reiki

Reiki este o tehnică de vindecare cu ajutorul energiei universale de viață, numită reiki.

Energia Reiki este deosebit de informațională și se autoajustează prin relațiile pe care le stabilesc cu subconștientul pacientului, determinând astfel nevoile și acțiunile de acțiune asupra cauzelor care afectează diferitele afecțiuni fizice sau probleme din viața familială, profesională, socială.

Bolile și durerile sunt rezultatul unor blocări energetice. Prin cresterea fluxului energetic și prin eliminarea blocajelor se produce autovintecarea.

"Rei" este aspectul constiintei fiintei, iar "ki" este aspectul energiei vitale care circula prin toate fiintele ".Ki" la japonezi este echivalentul lui "chi" chinezesc, "duhul sfant" in religia crestina, "prana" indiana, -energie cu care opereaza ateii.

Dintre beneficiile terapiei reiki in plan fizic putem aminti urmatoarele: eliminarea durerii, reducerea stresului, anxietatea si frustrarea, echilibrarea emotionala si mentala, echilibrarea sistemului nervos, detoxifierea si curatarea corpului, purificarea chakrelor, diminueaza efectele nocive ale medicamentelor, creste imunitatea, cresc vitality.

Planul mental-emoțional ne ajută să găsim pacea interioară și echilibru, să dezvoltăm intelepcinea, compasiunea, forța interioară, să armonizăm relațiile cu cei din jur, cu cei dragi.

Terapia reiki aduce, deci, vindecarea pe toate planurile, ceea ce conduce la gasirea drumului propriu spiritual si, in cele din urma, atingerea starii de iluminare.

Vom constata o schimbare a atitudinii față de persoana noastră. Vom radia o stare de liniște, liniște, pace interioară, armonie.

               Initierea in tehnica Reiki

Initierea presupune deschiderea anumitor centrii energetici prin care se poate accesa energia universala de viata. Astfel, persoana care a primit initierea poate folosii tehnica reiki pentru vindecarea personala, pentru cei care ne solicita ajutorul, pentru animale, plante, cristale, alimente, spatii de locuit.

Fiecare fiinta umana se naste cu aceasta capacitate de a accesa si folosi energia universala, dar la varsta de 4-5 ani pierde aceste abilitati intrucat este nu sunt culitivate.

In practica reiki sunt mai multe sisteme, care folosesc tehnici diferite. Principala diferenta este aceea ca in reiki usui se foloseste o energie blada, astfel incat la inceput tratamentul sa nu fie prea puternic, pentru a evita reactiile neplacute. Apoi, pe masura ce persoana este pregatita se pot folosi tehnicile din celelalte sisteme, pentru un tratament mai profund, mai puternic.

In continuarea vom face o scurta prezentare a sistemelor reiki utilizate in centrul nostru.

       Reiki Usui

In acest sistem este accesata o energie blanda, care curge lin, de unde si denumirea de "usui", insemnand: bland, blajin.

Sistemul este structurat in patru niveluri, trei de practician si al-patrulea de maestru.

Dupa initiera in gradul unu se poate face tratament prin plasarea mainilor in anumite pozitii pe corp ,atat pentru propria persoana, cat si pentru altii, pentru animale, plante.

De la gradul doi se poate face  tratament la distanta pentru persoane care nu sunt in preajma noastra si se poate trimite energie in timp, in trecut, prezent si viitor, pentru vindecarea diferitelor traume, blocaje, frustrari sau pentru a influenta pozitiv un anume proiecte.

Foloseste mai multe simboluri cu o importanta actiune in plan: fizic, mental, emotional, avand rol de echilibrare, purificare, protectie, revitalizare, impamantare,etc.

Simbolurile sunt chei de activare ale diverselor energii emergente din insasi sursa de lumina universala, chei care conecteaza la diferitele entitati de lumina, ce au rolul de a indeplinii o serie de functii specifice. Simbolurile sunt similare unor chei care deschid porti spre dimensiuni din care putem obtine ajutorul in diferitele noastre situatii de viata, sunt chei care deschid poarta spre iubire, vindecare, pace, armonie. Simbolurile reprezinta interfata dintre lumea noastra fizica si lumea astrala.

Karuna Reiki

"Karuna" este un cuvant sanscrit, care desemneaza orice actiune sau demers menit sa diminueze suferinta altora sau poate sa mai aiba sensul de actiune plina de compasiune.

Este structurat pe patru niveluri: doua de practician si doua de maestru.

Ajuta la vindecarea karmei si la vindecarea profunda a cauzelor diveselor dizarmonii.

Accesați un tip de energie diferit de cel de la reiki usui, este mai puternic și mai intens.

Karuna reiki asigură protecția prin intermediul simbolurilor folosite, având un spectru larg de utilizări și aplicații.