Craniosacrala

Ce este terapia craniosacrala?

 

 

Terapia Cranio-Sacrală este o terapie glandă care are ca scop intensificarea activității sistemului cranio-sacral, adică locul în care creierul și măduva spinării funcționează.Este o metodă de evaluare și corectare care stimulează procesul natural al corpului de auto-corectare și auto- vindecare, și mecanismul individual de sănătate naturală și disipare a efectelor negative.

Terapia craniosacrală este derivată din osteopatia craniana. Ea a fost dezvoltata de dr.John Upledger, medic de medicina generala si profesor la catedra de Biomecanica a Universitatii de Stat din Michigan.

Dr. Upledger a condus un grup de 22 de cercetători din diferite domenii: medicină, chimie, biochimie, ingineri etc. El explică modul de funcționare a sistemului craniosacral și tehnica de evaluare, corectare și intensificare a activității acestui sistem.

Ce este sistemul craniosacral

Sistemul craniosacral este format din meninge, lichidul cefalorahidian, care este incapsulat în meninge și structurile din interiorul sistemului meningeal, care controlează producerea, curgerea și resorbția lichidului cefalorahidian.Prin acest mecanism, de producere și resorbție a lichidului cefalorahidian apare ritmul craniosacral, este monitorizat și corectat în timpul terapiei. Este foarte important ca ritmul craniosacral să aibă un anumit ritm, amplitudine și freventa, deoarece acest lucru influențează calitatea și cantitatea de lichid cefalorahidian produs și resorbit, acesta având rolul de protector, nutritiv și de eliminare a toxinelor din sistemul nervos.Totodata, existenta restrictiilor de la nivelul sisemului craniosacral, creează o presiune asupra sistemului nervos, ducând la apariția diferitelor disfuncții.Terapia consta in atingeri blande,

                        

Indicatii

Terapia craniosacrala se adreseaza atat persoanelor cu probleme de sanatate, cat si celor care vor sa pastreze un tonus de viata normala, sa faca fata mai usor de stresul zilnic.Este adecvata tuturor grupurilor de varsta, de la nou nascuti, la varsta treia.Este o metodă prin care se obține în primul rând, relaxare, detensionare și eliberarea amintirilor traumatizante, care au rămas inchistate în testut în urma unor traumele fizice sau emoționale.

Este indicta în profilactică bard, pentru intarirea sistemului imunitar si a rezistentei la imbolnavire si in bard curativ pentru o Gama Larga de afectiunii, cum ar fi: migrene si Dureri cronice de cap si de spate, stres și probleme legatul de tensiuni nervoase, ale afectiuni creierulu am si un maduvei spinarii, pottraumatic stres, postchirurgicale difunctii, Oboseala Cronica, ale copilariei Boli, colici, autism, ADHD, disfuncii de invatare, dislexie, scolioza, Probleme ortopedice, dereglari hormonale, emotionale dificultati, si multe Altele.

Fascia si eliberarea somatoemotionala

Fascia este formata din tesut conjunctiv, care imbraca toate organele, muschii, oasele, nervii, vasele sanguine si limfatice.Practic ea tine totul laolalta, ca un tot unitar, asemeni unei panze de dureanjen.Asa se explica cum o afectiune dinte-o parte un corp poate provoca disconfort, durere, inflamatie intr-o alta parte.

Restricțiile la nivelul fasciei apar în urma unui traumatism fizic sau emoțional. Amintirea unui traumatizant eveniment rămâne inmagazinata în tesut.Cand tensiunea din planul fizic se eliberează, apare și fenomenul eliberării somatoemotionale. Emoțiile, experiențele, traumele și tot ce a fost ținut ascunse, fara ca persoana sa isi dea seama de ani de zile, sunt la suprafata, sunt constantizate si rezolvate.Daca raman reprimate, ele pot produce neplaceri si persoana nu stie care este cauza si nici motivul pentru aceste manifestari.Dar, cand eliberarea emoțională este eficient realizată, viața persoanei se poate schimba radical.