Terapia craniosacrala in tipul sarcinii …

Terapia craniosacrala in tipul sarcinii, al travaliului si in perioada postpartum

Terapia craniosacrala este recomandata in tipul sarcinii, deoarece mobilizeaza si intensifica multe dintre procesele de adaptare normala ale corpului.

Deasemena, ajuta mama sa se relaxeze, sa doarma mai bine, sa fie mai linistita, stare care va fi transmisa si copilului. Astfel, veti constata ca si copilui va dormi bine si va fi linistit inca de la nastere.

Terapia este dealtfel foarte eficienta in eliminarea edemului care apare in timpul sarcinii. Edemul creeaza discomfort, uneori chiar dureri ale gambelor si agitatie, cauzata de acumularea de toxine. Odata eliminata staza de limfa, se instaleaza o senzatie de relaxare, durerile si discomfortul dispar.

Totodata este foarte important ca musculatura sa se detensioneze, astfel incat modificarile care apar la nivelui articulatiilor coxofemurale sa se realizeze in coditii optime. Aceste articulatii devin mobile in timul nasterii, dar daca muschii sunt contractati nu au suficenta mobilitate si nasterea se poate face cu dificultate.

Terapia craniosacrala asista procesele fiziologiece normale, de aceea nu va produce niciodata un travaliu prematur, dar este de obicei urmata de o nastere naturala rapida.

Dupa nastere terapia craniosacrala poate ajuta mamele cu depresie postpartum in mai multe felui: ajuta la restabilirea echilibrului hormonal,creste vitalitatea si capacitatea organismului de a se reface sigur, restaureaza functiile pelvine normale,eliminand problemele spatelui ulterioare nasterii. Influenteaza starea emotionala, mamele, mai ales primiparele, avand predispozitia de a-si face prea multe griji nejustificate.

Terapia poate ajuta mama sa piarda greutatea acumulata in timpul sarcinii prin normalizarea activitatii sistemului endocrin si mobilizarea retentiei de lichide.

 

No Comments Yet.

Leave a comment