Terapia Bowen

Terapia Bowen este o abordare holistica si multidimensionala in ameliorarea durerii si a vindecarii, prin care s-au obtinut rezultate remarcabile in ultimii 50 de ani. Ea este o tehnica manuala si se bazeaza pe descoperirea lui Tom Bowen (a trait si practicat ca osteopat in Australia Geelong, Victoria), aceea ca principala cauza sau sursa multor probleme musculo - scheletale, neurologice, neuromusculare precum si a altor probleme de sanatate sau de durere, poate fi gasita in tesuturile moi sau fascie. Fascia este un tip specific de tesut conjunctiv care formeaza o retea tridimensionala ce inconjoara fiecare tesut din corp.

In timpul unei sedinte de terapie bowen terapeutul aplica cu degetele miscari delicate asupra muschilor si tesutului conjunctiv fie direct pe pielea pacientului, fie peste o imbracaminte usoara, pacientul intrand intr-o stare de relaxare profunda in conditii de siguranta si confort, starea lui generala imbunatatindu-se vizibil. Vindecarea are loc atunci când sistemul nervos trece de la dominanta simpatică la cea parasimpatică. Tehnica Bowen face posibilă această schimbare.

Primele sedinte au rolul de a facilita reechilibrarea neuro-musculara a intregului organism, urmand ca apoi, prin proceduri specifice sa ne adresam cerintelor fiecaruia.

Tehnica Bowen se poate aplica tuturor persoanelor, chiar si nou nascutilor, are putine contraindicatii, fiind o terapie foarte blânda, relaxanta si care nu implica manipulari invazive. Este prin urmare, ideala pentru toata lumea, inclusiv copii si persoanele in varsta.

Corpul nostru este considerat adapostul sufletului, puntea de legatura intre sufletul nemuritor si realitatea fizica, trecatoare si este programat pentru sanatate deplina, fiind dotat cu o capacitate extraordinara de refacere si regenerare. Miscarile Bowen extrem de delicate si neinvazive faciliteaza reactivarea capacitatii noastre de refacere si regenerare a organismului intr-un mod natural, firesc si foarte eficient cu rezultate de exceptie in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice si psihosomatice. Afectiunile care pot raspunde bine includ:

 • probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, fasciita plantara, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale etc);
 • afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine etc);
 • infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine;
 • dezechilibre hormonale si emotionale;
 • stres si oboseala cronica;
 • migrene si dureri de cap;
 • afectiuni respiratorii, bronsite si astm;
 • boli ale sistemului imunitar;
 • sechele dupa accidente vasculare;
 • alergii, rinite;
 • afectiuni neurologice;
 • fibromialgie;
 • depresia si stresul emotional;
 • pregatire corpului inainte de interventiile chirurgicale de orice tip, precum si recuperare dupa operatii.

Un alt beneficiu important al terapiei bowen este acela ca faciliteaza restabilirea comunicarii omului cu Universul prin deblocarea si refacerea canalelor energetice si a potentialului energetic care are loc intr-o anumita stare de "a fi".

Corpul lucreaza dupa o sedinta de tratament Bowen inca cel putin 5 zile. Este recomandat ca pacientul sa lase corpul sa se realinieze la o stare mai buna în ritmul său, fara sa primeasca alte tratamente manuale sau energetice patru zile inainte de o sedinta Bowen si cinci zile dupa.

Fiecare persoana este unica si raspunde la tratament in maniera proprie si simte ce  numar de sedinte ii vor fi necesare. Evolutia pacientului va fi reevaluata inainte de fiecare sedinta.

In tehnica Bowen este importanta calitatea miscarilor, nu cantitatea! terapeutul alege pentru fiecare pacient in parte planul de tratament, prima sedinta putand consta in doar doua miscari, in functie de nevoile fiecaruia. O sedinta de tratament Bowen poate dura, de regula, intre 30-60 minute, fiind insa si situatii cand acestea pot dura mai putin sau mai mult.

Invit cu incredere si bucurie pe toti cei care se ingrijesc de sanatatea lor si se preocupa de modul in care isi gestioneaza resursele (fizice, mentale, emotionale, spirituale) sa cunoasca si sa beneficieze macar de o sedinta de terapie Bowen spre a contribui la redescoperirea si mentinerea starii de bine, sanatate, echilibru, frumusete, armonie si  imbunatatirea calitatii vietii.

No Comments Yet.

Leave a comment