Intrebari

Q?

De ce simt anumite senzatii in alte zone decat cele in care lucreaza terapeutul ?

A.

Pentru ca fascia este un intreg si o restrictie de la un anumit nivel poate creea tensiune intr-o alta zona a corpului.

Q?

In cel fel interfera cu tratamentul medicamentos sau alte terapii?

A.

TCS stimuleaza procesul de insanatosire si inlatura efectele secundare ale medicamentelor. Deci, poate fi facuta in paralel cu orice alta terapie sau tratament stimuland efectul benefic al acestora.

Q?

Este indicata in caz de raceala sau gripa?

A.

TCS stimuleaza sistemul imunitar, combate febra si alte manifestari specifice racelii (dureri de cap, nas infundat, dureri articulare etc), elimina toxine si dreneaza limfa, astfel organismul este ajutat sa se vindece mai repede.

Q?

Cum ma simt imediat dupa terapie?

A.

Este posibil sa va simtiti ametit sau dezorientat, aceasta pentru ca v-ati relaxat profund si este nevoie de putin timp pana va reveniti. Puteti sa simtiti efectele terapiei si in urmatoarele zile, in sensul ca pot sa apara diferite simtome fizice si emotionale asociate cu procesul terapeutic aflat in desfasurare. Dintre acestea enumeram: ameteli, greata, dormiti mai mult sau mai putin decat de obicei, pot sa apara emotii sau amintiri legate de conflictele rezolvate in timpul terapiei.

Q?

De ce se numeste “craniosacrala” ?

A.

Pentru ca are ca scop evaluarea si imbunatatirea functionarii sistemului craniosacral, care se afla in interiorul cuitei craniene, merge de-a lungul coloanei vertebrale pana la osul sacr(acel os in forma tiunghiulara, aflat la baza coloanei vertebrale).El este compus din meninge si lichidul cefalorahidian care inconjoara creierul si maduva spinarii.

Q?

De cate sedinte este nevoie si cu ce frecventa ?

A.

Numarul de sedinte si frecventa variaza in functie de situatie. De obicei, se recomanda o sedinta pe saptamana. Insa, in cazul unor probleme mai grave, se pot face doua sau trei sedinte pe saptamana sau mai rar  daca scopul este de intretinere si preventie.

Q?

De ce am nevoie cand vin la terapie ?

A.

Avand in vedere faptul ca in timpul acestei terapii va veti relaxa profund, iar atingerile sunt foarte blande, este important sa aveti o tinuta comoda, in care sa va simtiti confortabil.

Q?

Ce trebuie sa fac in timpul terapiei ?

A.

Tot ce este nevoie este sa va relaxati si sa aveti o buna colaborare cu terapeutul.

Q?

De ce este nevoie de o atingere atat de usoara ?

A.

In terapia craniosacrala, forta redusa duce la rezultate mai bune. Scopul terapeutului este sa fie cat mai putin invaziv in evaluarea si tratarea sistamului craniosacral. Forta necesara pentru a obtine detensionarea  restrictilor de la nivelul fasciei este de aproximativ 5 grame.

Q?

La ce sa ma astept in timpul terapiei ?

A.

In timpul terapiei pot sa apara reactii diferite. Este posibil sa frisonati, sa simtiti miscari discrete, furnicaturi sau o senzatie de caldura in momentul in care se realizeaza detensionari la nivelul fasciei. Este posibil sa adormiti sau sa ramaneti intr-o stare de relaxare profunda. Cand au loc eliberarile somatoemotionale acestea sunt insotite de reactii de plans, ras sau rememorarea unor evenimente care v-au marcat.

Q?

Cat dureaza o sedinta?

A.

O sedinta dureaza in medie 50 de minute, pana la o ora sau chiar mai mult in anumite situatii.