Asociatia craniosacrala din Romania

Asociatia craniosacrala din Romania.

Terapia craniosacrala a fost adusa in Romania de doamna Mihaela Gugu, profesor asistent al Institutului Upledger USA. Pentru a promova aceasta terapie, doamna M. Gugu a infiintat ” Asociatia craniosacala metoda Upledger”, acreditata de Institutul Upledger pentru a sustine cursuri in Romania.
Cursurile sunt sustinute de profesori acreditati de Institut.
Institutul Upledger este un centru recunoscut peste tot in lume pentru programele sale educative, optiuni avansate de tratament si initiative unice deschizatoare de drumuri in domeniul sanatatii. In cadrul acestui institut au fost pregatiti peste 100.000 de terapeuti la nivel mondial.
Cursurile sunt sustinute la noi in tara din anul 2010, iar in 2009 a fost publicata cartea dr. Upledger, “Tu si medicul din tine-terapia cranosacrala si Eliberarea Somatoemotionala”
Alte carti publicate de dr Upledger sunt:
o “Craniosacral-Therapy”
o “Craniosacral-Therapi-II-Beyond Dura”
o “Somato-Emotional Release andbeyond”
o “A Brain is born”
John E. Upledger
Dr.-John-Upledger
Dr. John E. Upledger (1932 – 2012) a fost Membru al Academiei Americane de Osteopatie, Membru Academic al Societatii Britanice de Osteopatie si Doctor in Stiinte. Specializarile sale au inclus: Manipulare osteopatica, Terapie Cranioscarala, Eliberare Somatoemotionala, acupunctura si medicina preventiva. De-a lungul carieie de osteopat, Dr. John Upledger a fost recunoscut ca un inovator si indrumator in descoperirea de noi terapii. In mod deosebit, dezvoltarea terapiei Craniosacrale i-a adus o reputatie internationala.
Desi marea parte a experientei sale a fost obtinuta din practica privata, Dr. John Upledger a fost cercetator si profesor de biomecanica (1975 – 1983) la Universitatea de Stat Michigan. In acest timp, el a condus o echipa de specialisti in anatomie, fiziologie, bio fizicieni si bio ingineri, coordonand experientele asupra existentei si influentei sitemului craniosacral. Ca rezultat al acestor studii stiintifice, s-a ajuns la explicarea functionarii si utilizarea sistemului craniosacral in evaluarea si tratarea disfunctiilor creierului si ale coloanei vertebrale.
Prezenta asociatiei la evenimente
Asociatia este prezenta la diverse evenimente si targuri, unde terapeutii va stau la dispozitie cu demonstarii si informatii utile. Urmatorul eveniment de acest gen va avea loc in perioada 28 octombrie-1 noiembrie 2015, la Unirea Shoppig Center. Prin toate aceste actiuni si prin activitatea fiecarui terapeut in parte nu facem decat sa demonstram de fiecare data ceea ce spunea dr. Upledger -"Terapia CranioSacrală este probabil cel mai eficient tratament disponibil, care în combinaţie cu eliberarea SomatoEmotională şi cu Imaginaţia şi Dialogul terapeutic, duc la rezultate incredibile."

1 Response

  1. Catalin
    Un articol pertinent si la obiect.

Leave a comment