Pastura – aliment natural complet si medicament suprem

Ce este pastura?

pasturaPastura se obtine din fermentarea polenului, timp de cateva luni. In urma acestui proces ia nastere un produs bogat in vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi si factori probiotci. Noul produs, pastura, are o valoare nutritiva şi antimicrobiana de trei ori mai mare decat a polenului.Practic pastura contine toate componentele esentiale vietii. Ca urmare, are un important efect revitlizant, regenerant, antioxidant, detoxifiant, antiinflamator, imunostimulator.

Pastura este un exelent probiotic

Probioticele sunt bacterii benefice si microbi care traiesc in organism, formand flora normala. In momentul in care aceasta este afectata isi fac loc bacteriile si virusii patogeni, care duc la aparitia bolii, a infectiei. Flora normala poate fi distrusa de modificarea PH-ului, ca urmare a stresului, al alimentatiei inadecvate si multe alte cauze. In momentul in care PH-ul este reglat si flora normala restabilita, practic infectia dispare. Deasemenea, probioticiele asigura o buna digestie si absorbtie a substantelor nutritive, iar lipsa lor creaza discomfort gastrointestinal, manifestat prin: balonari, meteorism, tulburari de tanzit intestinal, malabsorbtie.
In concluzie, in loc sa folosim antibiotice care sa distruga bacteriile patogene, putem folosii probiotice pentru intarirea bacteriilor si microbilor saprofiti,adica benefici pentru organism.

Pastura este supranumita “painea albinelor”

painea-albinelor... fiind un excelent tonic pentru copii si adulti, atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru cele cu divese afectiuni.

 

 

Indicatii

Anemii, imunitate scazuta, afectiuni digestive( ulcer, ciroza, tumori), afectiuni cardiovasculare, pulmonare, reumatice, oboseala cronica, distrofie musculara, osteogeneza (cresterea sistemului osos), datorita prezentei in cantitati suficiente de cobalt, cupru si calciu pentru asimilarea vitaminelor A, B, C, E si PP.
Este un remediu dovedit pentru fumatori si consumatorii de alcool, deoarece ajuta absorbtia de seleniu in organism, mecanism impiedicat de efectele alcoolului si tutunului.
Alte efecte benefice asupra organismului: stimuleaza secretia biliara, regenereaza ficatul, intareste sistemul cardiovascular, normalizeaza colesterolul si trigliceridele, sustine activitatea cerebrala, memoria si capacitatea de concentrare, regleaza functia digesiva.

Compozitie

Pastura  contine proteine, glucide, lipide, aminoacizi, vitamine din grupul B, vitaminele D, E, C, K provitamina A, 27 de minerale, un factor antibiotic, un factor de crestere, hormoni naturali si enzime. Sunt prezenti toti aminoacizii esentiali intr-un raport echilibrat.
Contine flavonoide, polifenoli, fito-steroli, kaempferol (cu rol in prevenirea osteoporozei), auxine, acizi nucleici. Practic se afirma ca toate elementele chimice care intra in constitutia corpului uman se afla şi in polen, deci şi in pastura.
Pastura are aceleasi indicatii terapeutice ca si polenul, insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica.

Reguli de conservare

Pastura trebuie depozitata in locuri ferite de caldura, lumina sau umezeala.In cazul in care dispuneti de o cantitate mai mare, se poate refigera in cantitati de maximul 100g sau in recipienti vacuumati. In cazul refrigerarii, inainte de a fi deschis, recipientul trebuie mentinut la temperatura camerei 30-60 de minute.

Administare

Pentru a evita reactiile alergice, pentru inceput se administreaza cantitati mici. Se incepe cu un bob si se creste cantitatea pana la 1-2 ligurite pe zi.
Se pastreaza sub limba cat mai mult timp posibil inainte de a fi inghitita.

1 Response

  1. Catalin
    Va doresc sa aveti timp sa postati cat mai multe articole de acest gen. O alimentatie naturala, o alimentatie lipsita de toate E-urile cu care suntem bombardati este calea ... Multumesc.

Leave a comment