Beneficiile fructelor

Efectul puternic detoxifiant al fructelor asupra ficatului si vezicii biliare

In zilele noastre sunt tot mai frecvente afectiunile hepatice si disfunctiile biliare. La fel de numeroase sunt si interventiile chirurgicale necesare pentru exitirparea vezicii biliare ca urmare a litiazei.
Ficatul si vezica biliara detin, insa, rolul principal in procesul de metabolizare si detoxifiere. Ca urmare, curatarea ficatului si a vezicii biliare constituie caramida de temelie in procesul de autovindecare al organismului, de pastrare a sanatatii si a unei greutati corporale adecvate. Un ficat sanatos si o imunitate buna asigura o protectie extraordinara in fata oricarei infectii.

Functionarea normala a vezicii biliare poate fi afectata in sensul evacuarii anormale a lichidului biliar (fierii). Colecistul se poate goli mai mult sau mai putin. Aceasta tulburare poarte numele de dischinezie biliara, care poate fi: hipertona “fiere nervoasa” sau hipotona “fiere lenesa”.
Diskinezia biliara poate fi recunoscuta dupa urmatoarele simptome: discomfort abdominal (dureri abdominale foarte mari, gust amar, balonari, tulburari de tranzit) si migrene.
Cand apare o durere brusca dupa consumul alimentelor ce stimuleaza vezica biliara apare o hipertonie biliara, colecistul depune un efort marit sa elimine bila in duoden. Durerea atroce poate fi insotita de greata, varsaturi bilioase cu accelerarea tranzitului intestinal (diaree).
Cand vezica bilara nu elimina suficienta bila necesara digestiei avem de-aface cu o hipotonie biliara sau popular vorbind cu o “fiere lenesa”. Aici durerea nu este asa mare insa sunt mai suparatoare varsaturile bilioase (amare si verzui), greata, balonarea si alternanta diaree-constipatie. Aceasta fiere lenesa apare mai ales la persoanele obeze, sedentare si la cele care stau foarte mult la birou.


Ficatul si vezica biliara sunt afectate pe de o parte de alimentatie si stilul de viata si pe de alta parte de starile emotionale pe care le avem. Ficatul si secretia biliara sunt afectate de asemenea si de furie, suparare, manie, ura.
Lichidul biliar permite intestinului sa digere si sa absoarba grasimile si calciul din mancarea consumata. Pentru ca digestia sa aiba loc este necesar ca lichidul biliar sa se amestece cu mancarea. Cand secretia de bila nu este suficienta, grasimea si calciul nu sunt absorbite suficient in sange. Ulterior, sangele isi ia suplimentul din oase, ducand la aparitia osteoporozei.
Secretia lichidului biliar poate fi blocata si de prezenta calculilor biliari. Un aspect mai putin cunoscut este acela ca, in momentul in care exista calculi in vezica biliara, cu siguranta si ficatul este afectat de aceasta problema.
Calculii biliari sunt compusi din: colesterol, calciu, saruri biliare,dar si din toxine, bacterii, paraziti morti. Este, astfel, lesne de inteles cat de importanta este detoxifierea ficatului si a vezicii biliare.
Unul dintre produsele cu puternic efect detoxificant pentru ficat si vezica biliara este sucul de mere. Acesta contine acid maleic, care inmoaie calculii biliari si ajuta la elimiararea bilei statute din ficat si vezica. Efectul de fermentare a sucului ajuta la dilatarea canalelor biliare, iar bila poate fi drenata. Ca urmare a drenarii lichidului biliar stagnant pot sa aparasimptome precum balonarea sau scaunul diareic. Mare parte din scaunul diareic nu este altceva decat bila eliberata din ficat si bila.

Este indicat ca sucul de mere sa fie consumat in cantitati mici pe tot parcursul zilei insa nu si in timpul mesei, inainte de masa si timp de doua ore dupa masa, cat si seara.

Este de preferat sucul organic, desi, in scopul detoxifierii orice marca buna de suc de mere, concentrat de mere sau cidru de mere functioneaza la fel de bine.
Am avut placerea sa cunosc producatori romani care ofera o gama larga de produse naturale facute cu mare atentie si pasiune, si cu aceasta ocazie va prezint site-ul unuia dintre acestia Dealurile Uilei.
Este foarte usor sa ii contactati si achizitiona produse care va vor face viata mai frumoasa si cu siguranta mai sanatoasa.

Din aceeasi categorie ca grad de eficienta se afla si acidul maleic care se gaseste si in sucul de merisor, sucul proaspat de citrice este de asemenea eficient in cura de detoxifiere a ficatului si drenajul biliar. Vitamina C pe care o conţin ¬este un antioxidant bun în cura de detoxifiere.


De asemenea, alungă efectele secundare pe care ţi le poate da detoxifierea, cum ¬este greaţa,voma, diarea, constipatia, arsurile stomacale, balonarea sau durerile stomacale.
Un alt remediu naturist pentru problemele biliare si hepatice este ceaiul de anghinare.
Ceaiul de anghinare stimuleaza functia ficatului ,stimuleaza secretia de lichid biliar si ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism. Prin reducerea colesterolului pot fi prevenite si afectiunile cardiovasculare, precum arteroscleroza.

Este util si in tratarea indigestiilor prin faptul ca facilitateaza secretia de sucuri digestive si stimuleaza apetitul alimentar. Totodata el trateaza si alte probleme gastrointestinale: greata, voma, diareea, constipatia, arsurile stomacale, balonarea sau durerile stomacale.
Acestea sunt remedii naturale de a ne pastra un organism sanatos, tanar si viguros. Pentru o detoxifiere complata a ficatului exista, insa, si alte metode. Dr. Andreas Moritz in cartea sa “Scapa de pietre la ficat si fiere” face o prezentare detaliata a acestor probleme si cum pot fi ele rezolvate simplu, rapid si eficient.

No Comments Yet.

Leave a comment