Terapia craniosacrala la copii

Ce tipuri de probleme ale copiilor se amelioreaza prin terapia craniosacrala?

Sunt foarte multe probleme ale copiilor in care este indicata terapia craniosacrala. Dintre aceste amintim: alergii, colici, probleme digesive si de eliminare, probleme psihologice, hiperactivitate, disfunctii de invatare si dislexie, sindromul Down, retardul mental, paralizie cerebrala, atacuri de apoplexie, autism, strabism, scolioza, boli ale copilariei.

Cum raspund copii cu retard mental la terapie?

In cazul copiilor cu retard rezultatale depind de cauza problemei. Sunt situatii in care rezulatatele sunt spectaculoase si situatii in care apare doar o imbunatatire a starii lor.

La acesti copii sistemul craniosacral este afectat in partea dreapta a capului, implicand urechea si regiunea mastoida.

Cheia problemei s-a dovedit a fi osul temporal dreapta si membrana dura mater atasata de el. Odata ce aceasta conditie a fost corectata si sitemul craniosacral a fost readus la functionarea normala, problemele legate de citit si comportament a acestor copii au disparut intr-un procent de 70%.

Alergii

In cazul alergiilor respiratorii terapia craniosacrala ajuta foarte mult cand este combinata cu eliberarea somatoemotionala.

In ceea ce priveste alegiile alimentrare terapia craniosacrala este folositoare cand sunt descoperite si eliminate problemele structurilor craniene, dar sunt si alte motive ale alergiilor alimentare, care, nu sunt neaparat afectate de terapia craniosacrala.

 

No Comments Yet.

Leave a comment