Ce este Terapia CranioSacrala?

Terapia CranioSacrala (TCS) este o forma naturala de medicina manuala, atat preventiva, cat și curativa, psihologica și emotionala, anatomica și somatica. TCS este o terapie delicata in care atingerea, palparea este folosita ca instrument de evaluare și tratament, și care are un impact pozitiv aproape asupra fiecarui sistem din corp; efectele cele mai puternice ale TCS sunt considerate a fi cele asupra functionarii sistemului nervos central, sistemului imunitar, sistemului endocrin, și asupra organelor interne via sistemul nervos autonom.

Terapia CranioSacrala (TCS) utilizata fie singura, fie alaturi de metodele medicinei alopate traditionale, ale homeopatiei, sau ale altor metode de vindecare, și-a dovedit eficienta clinica intr-un spectru larg de disfunctii sau boli. In toate cazurile, TCS produce efecte benefice remarcabile.

Nascuta in anii ‘70 in SUA, TCS a cunoscut in ultimii ani, datorita eficacitatii sale in tratarea celor mai diverse probleme de sanatate, un mare interes atat din partea publicului cat și a profesiei medicale. Pacienti de toate varstele și cu o mare diversitate de afectiuni și-au imbunatatit in mod semnificativ starea de sanatate ca rezultat al aplicarii Terapiei CranioSacrale (TCS).

Terapia CranioSacrala (TCS) este astazi predata și practicata in multe tari din intreaga lume (100), existand peste 100.000 de terapeuti pregatiti de catre Institutul Upledger din SUA.

 Terapia CranioSacrala și Eliberare SomatoEmotionala

Tratamentul CranioSacral are una dintre cele mai de succes abordari din spectrul terapiilor complementare, cunoscand o creștere rapida in SUA, tarile Europei de Vest și, in ultimii ani, in partea de Est a Europei. Institutul Upledger este astazi prezent in Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Chile, China, Cehia, Slovacia, Letonia, Estonia, Lituania, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia,Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, Scandinavia, Singapore, Spania, Ucraina, Uruguai, Venezuela și bineinteles Romania.

Avand o abordare medicala, cu criterii anatomice precise, TCS este in același timp și o arta terapeutica, cerand practicantului sa simta, sa interpreteze și sa elibereze restrictiile și tensiunile din corp prin mijloace specifice.

TCS ofera o cale unica de a percepe și influenta configuratia structurala a creierului in relatie cu arhitectura corpului și ofera accesul la interfata dintre corp, minte și emotii. Pentru aceia care subscriu la conceptia ca suntem un tot unitar, iar structura și functia merg impreuna și nu pot fi separate, influentandu-se și ajustandu-se una pe cealalta, aceasta reprezinta o oportunitate foarte mare.

O ședinta de terapie clasica dureaza in jur de 60 minute, timp in care pacientul sta intins pe masa de tratament complet imbracat, iar terapeutul aplica tehnici manuale, non-invazive, pe cap și pe corp. Utilizand o apasare foarte ușoara, cam de 5 gr, terapeutul evalueaza sistemul craniosacral prin ascultarea Ritmului Craniosacral.

Sunt utilizate apoi tehnici specifice de tratament pentru a elimina restrictiile din suturi, fascie, membrane și din alte tesuturi care pot influenta sistemul craniosacral. Rezultatul este un mediu intern imbunatatit care permite sistemului nervos central sa revina la nivelul optim de sanatate și performanta.

No Comments Yet.

Leave a comment